We melden met droefheid het overlijden van onze ererector Paul De Knop. Paul was alumnus, professor Lichamelijke Opvoeding en rector van de VUB van 2008 tot 2016. Na zijn rectorschap overzag hij de voortgang van de bouwwerken op de VUB-campus in Etterbeek waarmee de universiteit onder zijn impuls is gestart.

Paul De Knop kreeg kort na de beëindiging van zijn mandaat als rector de diagnose van twee kwaadaardige aandoeningen: leukemie en uitgezaaide melanoomkanker. In het UZ Brussel kwam hij in behandeling bij prof.dr. Rik Schots, en bij prof. dr. Bart Neyns en zijn onderzoeksteam, gespecialiseerd in onder meer immunotherapie.

Paul richtte tijdens zijn behandeling het VUB - UZ Brussel Paul De Knop fonds voor immunotherapie op. Hij zei hierover zelf: "Ik heb mijn behandelende arts aangeboden hem te helpen bij het verzamelen van fondsen, niet voor mezelf, wel voor anderen."

Voor zijn uitzonderlijke prestaties en om hem te bedanken voor zijn jarenlange inzet en passie, werd Paul De Knop in juni 2022 tot ererector van de VUB benoemd.  De Vrije Universiteit Brussel is hem ontzettend dankbaar voor al zijn inspanningen, zijn tijd en zijn grote persoonlijkheid.

Paul overleed aan de gevolgen van kanker en werd 67 jaar. Hij laat een vrouw, vier kinderen en zes kleinkinderen na. De hele gemeenschap van de Vrije Universiteit Brussel betuigt haar medeleven met hen en wenst de familie veel moed in deze moeilijke tijden.

Rouwregister

Een rouwregister kan worden ondertekend in het rectoraatsgebouw van de campus in Etterbeek en online via deze webpagina.

Steun aan het Paul De Knop fonds

Wie het engagement van Paul wil verderzetten en het onderzoek naar immuuntherapie van de Vrije Universiteit Brussel en UZ Brussel wil steunen, kan dit via een gift aan het VUB – UZ Brussel Paul De Knop Fonds: rekeningnummer BE 51 001367793562 met vermelding GIFT FO2 Paul De Knop.

Meer info over de uitvaartplechtigheid volgt later.